Ze noemen dit bos wel eens de longen van Amsterdam. Onder de rook van de hoofdstad is een onvoorstelbaar ruim opgezet bosgebied.

De finalisten zijn bekend...

Stilte dichtbij Amsterdam in het bos  

In 1928 wordt besloten door de gemeenteraad van Amsterdam dat er een bos aangelegd moet worden. Een goede beslissing, althans volgens bijna alle Amsterdammers. Want een paar kilometer onder Amsterdam is er alle ruimte om te recreëren en vooral: om paard te rijden.

Het bos bestaat uit 1000 hectare bos, speelweiden, polders, vijvers en watergangen. Het Amsterdamse bos heeft jaarlijks 6 miljoen bezoekers! Ook is er een groot sportpark met hockey, voetbal, tennis en cricket. Daarnaast zijn er 2 horecagelegenheden met paardenstandplaatsen. Jaarlijks worden in het Amsterdamse bos spectaculaire paardensportevenementen georganiseerd, zoals een slipjacht, menwedstrijden en polo.

Er zijn 2 maneges, maar je mag er ook vrij rijden. In de video rijden we een deel van de in totaal 21,5 km ruiterpad. Dat doen we samen met Vanja de Boer-Putker van manege Nakita’s Eastend Stables, die haar door haar twee zussen gerund wordt.

De paarden in de video zijn Willow en Castello.

Schermafbeelding 2016-08-25 om 12.35.27