Niet alleen aan de kust, maar ook in hartje Nederland zijn prachtige duinen te vinden. De Soesterduinen is een veelzijdig ruitergebied.

Veelzijdige Soesterduinen

Precies tussen Amersfoort, Hilversum en Utrecht bevindt zich het gebied de Soesterduinen. Een glooiend landschap met veel open zandvlaktes, veel heide, afgewisseld met prachtige stukken bos.

Je kunt een buitenrit plannen bij manege Nieuw Eldorado. Als je je eigen paard meeneemt kun je prima parkeren op het terrein van de manege.

In de video rijden we met Stephanie en gaan we vanuit de manege eerst het bos in en komen daar langs de spoorlijn. Dat is meteen een aandachtspunt. Het gebied wordt doorkruist door het spoor tussen Amersfoort en Utrecht.

Het gebied wordt intensief gebruikt door hardlopers, fietsers en veel ruiters. Maar doordat het zo groot is, voelt het nooit druk aan.

De uitzichten zijn fenomenaal en de afwisseling maakt dit gebied zo leuk om te rijden met je paard. In totaal is er 28 kilometer ruiterroute. Bij de manege kunnen ze alles over de route vertellen.

Penningen te koop via: www.wpeemland.nl

De routes in Soest zijn ook te vinden op www.gpsruiterpad.nl

Schermafbeelding 2016-08-25 om 12.21.37